Работата по изграждането на част от газопровода Северен поток 2

...
 Работата по изграждането на част от газопровода Северен поток 2
Коментари Харесай

Дания разреши преминаването на "Северен поток 2"

 

Работата по построяването на част от газопровода " Северен поток 2 " в датските териториални води ще бъде обновена на 15 януари, заяви пресслужбата на компанията, оператор на плана пред ТАСС.
„ Работата по полагането на тръбите, в това число подготвителни ограничения и тествания, ще стартира на 15 януари “, споделиха от Nord Stream 2 AG. По-рано датската морска администрация заяви, че баржът за полагане на тръби " Фортуна " и корабите " Балтийски откривател " и " Мурман " ще положат възобновят полагането на тръби за газопровода в изключителната икономическа зона на Дания от 15 януари.

Баржата за полагане на тръби " Фортуна " напусна немското пристанище Висмар в четвъртък следобяд, където е била акостирана през последните две седмици. Корабът за доставка " Балтийски откривател " на 14 януари се завърна в зоната на продължение на строителството на газопровода.

Проектът " Северен поток 2 " планува построяването на два тръбопровода с общ потенциал 55 милиарда кубически метра. м годишно от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Работата беше прекъсната през декември 2019 година, откакто швейцарският Allseas изостави полагането на тръби заради вероятни американски наказания. Но през декември 2020 година Nord Stream 2 AG възобнови полагането на тръби, изграждайки 2,6 км от тръбопровода в изключителната икономическа зона на Германия.

Към днешна дата газопроводът е приключен на 94%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР